У КНР закликали до припинення вогню в Україні 

У відповідь на черговий ракетний удар Росії по українському місту Полтава, який призвів до численних жертв, Китай закликав до негайного припинення вогню та пошуку політичного вирішення конфлікту. Про це повідомило Міністерство закордонних справ КНР.

Раніше: Зірки зі Львівщини з болем відреагували на ракетну атаку Росії

Реакція Китаю на удар по Полтаві

Пекін зазначив, що його позиція щодо війни в Україні залишається незмінною: пріоритетом є якнайшвидше припинення бойових дій та пошук мирного врегулювання. Китайські дипломати підкреслили важливість недопущення розширення конфлікту та закликали всі сторони проявити стриманість.

“Наразі першочерговим завданням є охолодження ситуації, для чого потрібно не допускати розширення лінії фронту, уникати ескалації бойових дій та утримуватися від кроків, що ведуть до посилення збройного протистояння”, – йдеться у заяві МЗС КНР.

Варто зазначити, що цей заклик пролунав на тлі трагічних подій в Україні. Лише за останні дні внаслідок російських обстрілів загинули десятки мирних жителів, у тому числі жінки та діти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦