Подякував тим, хто висловлював йому підтримку 

Засновник Telegram Павло Дуров вперше прокоментував своє затримання та кримінальне переслідування у Франції. У своєму Telegram-каналі він розповів, що після прибуття до Парижа його допитували у поліції протягом чотирьох днів.

“Мені сказали, що я можу нести особисту відповідальність за незаконне використання Telegram іншими людьми, оскільки французька влада не отримала відповідей від Telegram”, – розповів він.

Реакція Дурова на затримання

Претензії влади Франції підприємець назвав «несподіваними з кількох причин», запевнивши, що Telegram дотримується законів.

Також читайте: Суд у Парижі подовжив арешт Дурова

Дуров зазначив, що у влади Франції було «безліч способів» зв’язатися з ним для запиту про взаємодію.

«Як громадянин Франції, я часто бував у консульстві Франції у Дубаї. Якийсь час тому, коли мене попросили, я особисто допоміг їм встановити гарячу лінію з Telegram для боротьби з терористичною загрозою у Франції», – розповів Дуров.

За словами Дурова, у месенджера є офіційний представник у Євросоюзі, який приймає та відповідає на запити від країн ЄС.

Висунення на адресу гендиректора платформи звинувачень, пов’язаних із злочинами, скоєними на ній третіми особами, Дуров назвав «помилковим підходом».

У своєму посту Дуров згадав про випадки, коли Telegram не готовий погодитися з позицією влади «щодо правильного балансу між конфіденційністю та безпекою». Він нагадав, що з подібними ситуаціями компанія стикалася в Росії та Ірані, внаслідок чого месенджер блокувався у цих країнах.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦