Боржники за комуналку можуть зіткнутися з обмеженнями

Українські автомобілісти можуть зіткнутися з новими правилами при реєстрації транспортних засобів. Верховна Рада розглядає законопроєкт, який передбачає заборону на реєстрацію автомобілів для громадян, які мають заборгованість за комунальні платежі.

Законодавча ініціатива про обмеження

Мета цієї ініціативи – стимулювати своєчасну оплату комунальних послуг. Законопроєкт передбачає, що при реєстрації автомобіля в сервісних центрах МВС буде здійснюватися автоматична перевірка боржника в Єдиному реєстрі боржників. Якщо у людини є заборгованість, то в реєстрації транспортного засобу буде відмовлено.

За темою: Українцям збираються міняти квартири

Важливо зазначити, що ця заборона не поширюється на купівлю автомобілів за дорученням. Тобто, боржник зможе придбати авто, але оформити його на себе не зможе.

Автори законопроєкту підкреслюють, що запроваджені обмеження не є дискримінаційними та спрямовані на забезпечення рівності всіх громадян перед законом. Вони вважають, що такий підхід стимулюватиме громадян своєчасно виконувати свої фінансові зобов’язання перед державою.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦