Пєсков тяжіє до врегулювання війни політико-дипломатичними засобами

Представник президента Росії Дмитро Пєсков підкреслив, що пріоритетом для Москви є досягнення поставлених цілей, а вибір методів для цього він назвав другорядним питанням.

Пєсков заявив, що ні Сполучені Штати, ні європейські країни, ні Україна не налаштовані на вирішення конфлікту політичними чи дипломатичними шляхами. За його словами, війна має тривати, поки Росія не досягне своїх цілей.

Раніше: Росія знайшла три країни для обходу західних санкцій

Чи бажає Росія перемовин

З його слів, з самого початку війни президент Росії Володимир Путін нібито неодноразово висловлював готовність до врегулювання конфлікту мирними засобами. Пєсков додав, що вторгнення, яке в Росії називають “спеціальною воєнною операцією” (СВО), стало останнім кроком після того, як Захід та Україна, за його версією, відмовилися від будь-яких переговорів.

Речник Кремля також повторив твердження про готовність Москви до мирного вирішення конфлікту, однак звинуватив Захід і Україну у відсутності бажання вести діалог, що, на його думку, є причиною продовження війни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦