Родина була спадкоємцями Івана Франка 

Російська ракета у Львові забрала життя матері та трьох доньок, вижив лише батько

У ніч на 4 вересня російська ракета влучила у житловий будинок у Львові, що призвело до трагічної загибелі родини Базилевичів. Удар прийшовся на верхню квартиру, де мешкали мати Євгенія та її три доньки: 21-річна Ярина, 18-річна Дарина і 7-річна Емілія. Вижити вдалося лише батькові, Євгену Базилевичу.

Що відомо про родину Базилевичів

Родина Базилевичів була спадкоємцями відомого українського письменника Івана Франка. Про цю трагічну втрату написала директорка Інституту франкознавства ЛНУ Наталія Тихолаз, назвавши загибель родини від рук російської агресії символом “темного царства”, яке несе Росія.

Раніше: Зірки зі Львівщини з болем відреагували на ракетну атаку Росії

За словами очевидців, після вибуху збожеволілий від горя батько, весь у крові, намагався врятувати свою сім’ю. Попри серйозні поранення, він не відчував болю і благав допомогти його рідним. Мати родини, Євгенія Базилевич, була творчою особистістю, займалася виготовленням прикрас, йогою та брала участь у фотосесіях.

Старша донька Ярина працювала в Офісі “Львів – молодіжна столиця Європи 2025” і мала великі професійні досягнення у сфері графічного дизайну. Середня донька Дарина навчалася на другому курсі Українського католицького університету на факультеті культурології. Вона мріяла про кар’єру у сфері театру та була дуже скромною і талановитою.

Наймолодша донька, 7-річна Емілія, була улюбленицею сім’ї та часто разом з батьками подорожувала у гори. Вона стала однією з семи жертв цього ракетного удару, під час якого загинуло також кілька інших мирних жителів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦