Кремлю допомагають Індія, Сербія та Китай

Інститут вивчення війни (ISW) виявив, що Росія активно шукає шляхи обходу західних санкцій, покладаючись на співпрацю з кількома країнами, зокрема Індією, Сербією та Китаєм.

Згідно з даними ISW, Росія розробила детальний план, спрямований на захист критично важливих електронних компонентів. Цей план передбачає, зокрема, можливість будівництва виробничих потужностей в Індії для отримання доступу до необхідних технологій.

Раніше: Байден відреагував на удар Росії по інституту в Полтаві

Як РФ обходить санкції

Як повідомляється, Росія планує фінансувати цей проєкт за рахунок значних валютних резервів, накопичених завдяки збільшенню експорту нафти до Індії.

“Витік документів свідчить про те, що Росія активно працює над створенням складних схем постачання, щоб отримувати необхідні для військової промисловості компоненти, уникаючи при цьому західних санкцій”, – зазначають аналітики ISW.

Водночас, експерти відзначають, що побоювання вторинних санкцій стримують деякі компанії та банки від співпраці з Росією. Тим не менш, Росія продовжує шукати шляхи обходу цих обмежень, використовуючи мережу посередників та офшорні компанії.

“Незважаючи на спроби міжнародної спільноти ізолювати Росію, країна продовжує демонструвати високу адаптивність та здатність знаходити нові шляхи для підтримки своєї економіки та військового потенціалу”, – підсумували в ISW.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦