У Нацбанку зробили заяву про нові купюри 

Національний банк України розвіяв чутки про можливий випуск купюри номіналом 5 тисяч гривень. Голова НБУ Андрій Пишний в інтерв’ю для Liga.net категорично заявив, що наразі таких планів немає.

“Сьогодні наявні номінали банкнот повністю задовольняють потреби нашої економіки”, – зазначив він.

Банкноти в Україні

Замість введення нових купюр, Національний банк зосередиться на розробці та впровадженні цифрової гривні. Цей проєкт передбачає створення електронної форми національної валюти, яка буде паралельно існувати з готівкою та безготівковими розрахунками.

“Е-гривня відкриє нові можливості для здійснення платежів, особливо у сфері електронної комерції”, – зауважив Андрій Пишний.

Раніше: Пенсії в Україні зростуть на 570 гривень: кого це стосується і за яких умов

За його словами, пілотний проєкт з впровадження цифрової гривні вже розпочато. Його мета – оцінити ефективність нової платіжної системи та визначити її потенціал для широкого використання в Україні.

Таким чином, наразі українцям не варто очікувати появи купюри у 5 тисяч гривень. Натомість Національний банк активно працює над розробкою цифрової гривні, яка обіцяє революціонізувати систему платежів в Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦