Зокрема, пошкоджено будівлю обласного Центру спортивної медицини й реабілітації 

Унаслідок ракетного удару по Львову пошкоджено кілька історичних будівель, зокрема обласний Центр спортивної медицини та реабілітації. В одному з архітектурних об’єктів вибито понад 70 вікон, зруйновано стелю, а також пошкоджено комп’ютери та медичну апаратуру.

За повідомленням голови Львівської ОВА Максима Козицького, руйнування зачепили щонайменше сім пам’яток архітектури місцевого значення.

Була збудована у 1893 році

Одним із найбільш постраждалих є центр реабілітації, який розташований у віллі Юзефи Франц, що була збудована у 1893 році. Ця історична будівля втратила значну частину вікон та отримала серйозні пошкодження всередині: у шести кабінетах впала стеля, а рами та батареї були відірвані ударною хвилею.

Раніше: Росія випустила ракети по навчальному закладу в Полтаві: понад 40 загиблих

На щастя, постраждалих серед працівників немає. Козицький зазначив, що охоронець і співробітники центру залишилися живими і неушкодженими. Він також повідомив, що інші будинки, які зазнали руйнувань, розташовані на вулицях Коновальця та Кокорудза, у буферній зоні ЮНЕСКО.

Комісія з представників органів охорони культурної спадщини вже готується до обстеження пошкоджених об’єктів.  

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦