Депутатка продовжить мати доступ до держтаємниці

На засіданні Верховної Ради 4 вересня не набрала необхідної кількості голосів постанова про звільнення народної депутатки Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. 

Як повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, “за” відставку Безуглої проголосувало лише 205 парламентарів.

Також читайте: Звільнено керівника Укренерго Кудрицького: що варто знати

Депутати не дали достатньо голосів

За даними Гончаренко, розподіл голосів за фракціями був наступним: найбільше голосів “за” віддали депутати від “Слуги народу” (124 голоси), а найменше – від “ОПЗЖ” (жоден голос).

Безугла

За словами народного депутата Ярослава Железняка, розглядалася стара постанова, яка передбачала звільнення Безуглої лише з посади заступниці голови комітету, але не з його складу. Таким чином, навіть у разі ухвалення постанови, Безугла залишилася б членом комітету.

Нагадаємо, що питання про відставку Мар’яни Безуглої виникло після низки скандалів з її участю. Зокрема, її звинувачували в некомпетентності та конфлікті інтересів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦