Українців змушують отримували російські паспорти  

Російські окупанти на тимчасово окупованих територіях України вдаються до нових репресивних заходів, спрямованих на примусову паспортизацію місцевого населення.

Як повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, окупанти запровадили нові “закони”, згідно з якими власники нерухомості зобов’язані протягом 30 днів звернутися до органів окупаційної влади та переоформити свої права на нерухомість за російським законодавством.

Не отримав паспорт – залишився без житла

Для цього українцям необхідно пред’явити документ, що посвідчує особу, а саме – російський паспорт. Тобто, окупанти фактично ставлять українців перед вибором: або отримати російський паспорт і таким чином визнати окупаційний режим, або втратити власне житло.

Раніше: Чому всі сміються над піснею про 3 сентября

Якщо власник нерухомості не звернеться до окупаційних органів протягом встановленого терміну, його майно буде визнано “безгоспним” і підлягатиме націоналізації. Це означає, що росіяни зможуть виселити законних власників з їхніх квартир і передати житло іншим особам, зокрема, російським військовим або колаборантам.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦