Аналітики попередили про критичну залежність українського контрнаступу від західної допомоги

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму останньому звіті підкреслив вирішальне значення безперервної та оперативної військової допомоги Заходу для успішного проведення Україною майбутніх контрнаступів.

Аналітики ISW наголосили, що затримки в наданні західної військової допомоги у 2023 році мали негативні наслідки для українського контрнаступу і спричинили значні військові труднощі для України. Російські війська змогли скористатися цією ситуацією і досягти певних успіхів на фронті.

Критична залежність від західної допомоги

“Безперервна і надійна підтримка Заходу є критично важливою для України, оскільки вона дозволить їй не лише відбити російську агресію, але й здійснити успішні контрнаступальні операції”, – йдеться у звіті ISW.

Раніше: ЗСУ просунулися на північний захід від Суджі, російські війська відступили — ISW

Експерти також попереджають про те, що Кремль не відмовиться від своїх агресивних планів щодо України і продовжуватиме війну доти, доки не зазнає значних поразок на полі бою. Будь-яке припинення вогню на поточних лініях фронту лише дасть Росії змогу відновити сили і підготуватися до нових атак.

“Український наступ на Курську область продемонстрував, що війна в Україні не є статичною і що рішення, які ухвалюють сторони конфлікту та їхні союзники, можуть суттєво впливати на хід бойових дій”, – резюмували в ISW.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦