Депутат допомагав своєму родичу втекти з України 

Народного депутата Олександра Дубінського знову звинувачують у махінаціях, пов’язаних з незаконним перетином кордону. Генеральний прокурор підписав нові обвинувачення, які стосуються повторного порушення (ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України) проти нього та його колишнього помічника. Про це поінформував Офіс Генерального прокурора.

Справа Дубінського: новий епізод

За інформацією слідства, у серпні 2022 року Дубінський допоміг брату своєї цивільної дружини нелегально виїхати за межі України. Для цього використовували підроблені документи з системи “Шлях”, які призначені для водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ. Документи були видані за сприяння нардепа та пов’язаних із ним громадських організацій.

Однак після виїзду цей чоловік не виконував жодних завдань для ЗСУ, а працював на іноземному судні. Повернувся він до України лише в кінці 2022 року після завершення свого контракту.

Раніше: У Раді не змогли звільнити Безуглу з парламентського комітету

Раніше Дубінського вже підозрювали у сприянні незаконному виїзду цього ж чоловіка у 2023 році, під виглядом водія-волонтера. Слідство тоді встановило, що виїзд не був пов’язаний з гуманітарними перевезеннями.

Розслідування у цій справі веде Головне слідче управління ДБР, а підтримку надають співробітники ДБР та СБУ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦