53 людини загинули через ракетний удар російських військових 

Президент США Джо Байден рішуче засудив російську ракетну атаку на Полтаву, яка сталася 3 вересня. Цей злочинний акт призвів до загибелі щонайменше 53 мирних жителів та спричинив значні руйнування.

Реакція США на російську агресію

У своїй заяві Байден назвав цей напад черговим проявом жорстокості та цинізму російського режиму, спрямованим на те, щоб зламати волю українського народу.

Раніше: Росія випустила ракети по навчальному закладу в Полтаві: понад 40 загиблих

наслідки російських ударів

Він висловив глибокі співчуття родинам загиблих та постраждалих і запевнив, що Сполучені Штати продовжуватимуть надавати Україні необхідну допомогу для захисту своєї території та відсічі російської агресії.

«Народ України вже понад два з половиною роки демонструє неймовірну стійкість перед обличчям російської агресії. Сполучені Штати будуть і надалі стояти пліч-о-пліч з українським народом, надаючи необхідні засоби для захисту їхньої країни», – наголосив американський лідер.

Байден підкреслив, що Росія не зможе досягти своїх цілей в Україні і що український народ обов’язково переможе. Він закликав міжнародне співтовариство посилити санкції проти Росії та надати Україні додаткову військову допомогу для відбиття російської агресії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦