Укренерго є оператором української системи передачі електроенергії

У понеділок, 2 вересня, відбулося несподіване кадрове рішення: наглядова рада НЕК “Укренерго” звільнила голову компанії Володимира Кудрицького. Це рішення викликало широкий резонанс в українському суспільстві та енергетичному секторі.

Причини такого рішення поки що офіційно не озвучені. Відомо лише, що за звільнення проголосували четверо членів наглядової ради. За інформацією ЗМІ, рішення про відставку Кудрицького могло бути ухвалено після засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Також читайте: Нардеп Дмитрук пішки перетнув кордон з Молдовою – журналіст

Багато експертів та політиків висловили своє невдоволення таким рішенням. Зокрема, нардеп Герус зазначив, що під керівництвом Кудрицького “Укренерго” досягло значних успіхів у будівництві укриттів для енергетичного обладнання та залученні інвестицій.

Проте, є й ті, хто вважає, що звільнення Кудрицького є виправданим. Директор енергетичних програм Центру Разумкова Омельченко висловив побоювання, що таке рішення може поставити під загрозу корпоративне управління “Укренерго”.

Володимир Кудрицький очолював “Укренерго” з 2020 року. За цей час компанія зіткнулася з безпрецедентними викликами, пов’язаними з російською агресією та масованими обстрілами енергетичної інфраструктури. Попри це, “Укренерго” демонструвало високий рівень професіоналізму та ефективності у відновленні енергосистеми.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦