Українські сили продовжують вести наступальні дії в Курській області Росії, змушуючи російські війська відступати, щоб уникнути оточення. Зокрема, українські військові просунулися на північний захід від Суджі, що призвело до відступу росіян з кількох населених пунктів у цьому районі.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Прорив ЗСУ у Курській області: оновлені дані

Аналітики ISW, керуючись геолокаційними даними, підтвердили, що російські солдати нещодавно змогли відновити втрачені позиції біля населеного пункту Ольговка на схід від Коренева. Водночас у районі Суджі українські сили продовжують тиснути на противника.

Читайте також: Курська операція спростувала теорію про переваги ядерної зброї — WSJ

Один із російських військових блогерів повідомив про просування українців поблизу сіл Погребки та Мала Локня, через що російські війська залишили свої позиції, аби уникнути потенційного оточення.

Інститут вивчення війни

Наступальні дії української армії в Курській області тривають на кількох напрямках. Російські джерела зазначають, що українські військові атакують на південний захід від Коренева, зокрема біля Комарівки та Ольговки, а також на північний схід від Суджі в районах Великого Солдатського та Мартинівки.

Курська область
Курська область

Крім того, українські війська завдають ударів по російських понтонних переправах через річку Сейм у Глушковському районі, що ускладнює постачання російських підрозділів у цьому регіоні.

ISW також повідомляє, що українським військовим у Курській області протистоять армійський корпус Ленінградського військового округу, 11-та повітряно-десантна бригада, 56-й полк ПДВ, підрозділ спецпризначення “Ахмат” та підрозділи “Дикої дивізії Донбасу”, раніше відомої як батальйон “П’ятнашка”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦