Графіки відключень електроенергії поділяються на черги, кожна з яких визначає, скільки годин на добу можуть тривати відключення, як повідомляє “Укренерго“:

  • 1 черга: 4 години відключень на добу.
  • 2 черги: 8 годин відключень на добу.
  • 3 черги: 12 годин відключень на добу.
  • 4 черги: 16 годин відключень на добу.

Читайте також: Скільки у Києві можуть тривати жорсткі обмеження електроенергії

Інформація про відключення світла для різних регіонів

  1. Дніпро та область. Графік відключень доступний на сайті ДТЕК у спеціальному розділі. Альтернативні способи отримання інформації: чат-бот “ДТЕК Дніпровські електромережі” в Telegram та колцентр.
  2. Донецька область. В графіках зазначено гарантовані відключення та періоди наявності світла. Отримати інформацію можна на сайті ДТЕК для Донецької області, в чат-боті “ДТЕК Донецькі електромережі” у Telegram або зателефонувавши до колцентру.
  3. Київ та область. Відключення тривають до 4 годин поспіль, а гарантована наявність електрики – по 2 години. Графіки та інформація доступні на сайтах “ДТЕК Київські електромережі” і “ДТЕК Київські регіональні електромережі”, а також через чат-боти і телефони.
  4. Львів. Графіки доступні на сайті Львівських електромереж або через чат-боти у Telegram та Viber.
  5. Суми та область. Графіки поділені на черги. Інформація доступна на сайті, за телефоном гарячої лінії.
  6. Запоріжжя та область. Графік відключень розподілений на 6 черг для побутових та юридичних споживачів. Деталі можна дізнатися через інформаційні ресурси ВАТ “Запоріжжяобленерго” або звернутися по консультацію через чат-бот.
Електроенергія
Електроенергія

Громадянам України рекомендують регулярно перевіряти графіки відключень, оскільки вони можуть змінюватися залежно від потреб енергосистеми. Важливо раціонально використовувати електроенергію, щоб знизити навантаження на мережу в складних умовах.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦