З 3 вересня в Україні діятимуть оновлені графіки відключення електроенергії, які стосуватимуться всіх регіонів країни.

Національна енергетична компанія “Укренерго” повідомила про зміну кількості черг, що будуть одночасно відключатися від електропостачання. Енергетики також зазначили, що попит на електроенергію залишається високим через погодні умови в окремих областях.

Читайте також: Скільки у Києві можуть тривати жорсткі обмеження електроенергії

Новий графік відключень 3 вересня

Відповідно до оновленого графіка, 3 вересня діятимуть такі черги відключень:

  • 6:00 – 12:00: дві черги відключень;
  • 12:00 – 16:00: одна черга відключень;
  • 16:00 – 24:00: дві черги відключень.

В “Укренерго” наголошують, що в обсягах застосування обмежень можуть бути нові зміни, тому громадянам радять стежити за повідомленнями на сайті компанії або звертатися до своїх обленерго. При цьому обмеження не поширюються на об’єкти критичної інфраструктури.

графік відключення світла 3

Причини високого споживання електроенергії

За інформацією “Укренерго“, високий рівень споживання електроенергії спостерігається через спеку в східних та південних областях. Так, 2 вересня максимальне споживання було зафіксовано в денні години, і цей показник залишився на рівні попереднього робочого дня — 30 серпня. Водночас 3 вересня станом на 9:30 рівень споживання був на 2,7% нижчим, ніж у той самий час попереднього дня.

Стан електропостачання в Україні

Міністерство енергетики України повідомило, що на ранок 3 вересня без електропостачання залишаються 545 населених пунктів. Причинами таких перебоїв є бойові дії та технічні несправності. Громадян закликають раціонально використовувати електроенергію, що дозволить знизити навантаження на енергосистему.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦