Запустили програму підготовки жінок-водіїв вантажівок

В Україні стартував пілотний проєкт з підготовки жінок до професії водійок вантажівок. Ініціатива спрямована на розширення гендерних можливостей у транспортній галузі та забезпечення потреб ринку праці в далекобійниках. Навчання проходитиме у чотирьох містах: Києві, Тернополі, Рівному та Хмельницькому, а заявки на участь можна подати онлайн до 26 вересня, пише урядовий портал.

У межах проєкту планують навчити 100 жінок. Випускниці отримають кваліфікацію водія категорії “С” або “СЕ”, що дозволить керувати вантажними автомобілями масою понад 7,5 тонн та причепами. Проєкт підтримується Мінінфраструктури та покликаний не лише забезпечити жінок новими професійними можливостями, а й посприяти гендерній рівності у сфері транспорту.

Навчання є безплатним для учасниць, але витрати на проїзд та проживання під час практичних занять покривати не будуть. Вимоги до учасниць включають наявність водійського посвідчення категорії “В” або “С”, досвід водіння понад три роки, а також медичну довідку.

Також читайте: В Україні стрімко дешевшає стратегічний продукт

Тривалість курсів варіюється від 1,5 до 2 місяців і охоплює теоретичне та практичне навчання. Для власниць категорії “В” передбачено навчання на категорію “С”, а для тих, хто вже має категорію “С”, – підвищення до “СЕ”. По завершенню курсу випускниці отримають сертифікат, що дозволить їм працювати водіями-далекобійниками.

Завдяки проєкту жінки отримають нові професійні можливості та шанс увійти до високооплачуваного сегмента ринку праці, що раніше був переважно чоловічим.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦