В органах прокуратури України бракує понад 1700 працівників

Станом на 1 серпня 2024 року в органах прокуратури України не вистачає понад 1700 працівників, зокрема прокурорів, державних службовців та інших співробітників. Найбільший дефіцит кадрів спостерігається у прифронтових регіонах — Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях. 

Ці дані оприлюднив Офіс Генерального прокурора у відповідь на запит видання “Komersant.Info”.

Дефіцит кадрів у прокуратурі

Зокрема, Донецька область потребує 343 працівників, Луганська — 222, Херсонська — 119, а Запорізька — 114. У решті регіонів кількість вакансій варіюється від кількох до кількох десятків, що створює значний тиск на систему прокуратури. Окрім того, в самому Офісі Генпрокурора залишаються вакантними 98 посад.

Раніше: Звільнено керівника Укренерго Кудрицького: що варто знати

Однією з причин кадрового дефіциту є те, що сотні прокурорів, які відновили свої посади через рішення судів, перебувають поза штатом. Ці працівники залишаються частиною старої Генеральної прокуратури, попри реформи, що мали на меті їх інтеграцію в ОГП.

Ця ситуація виникла через незавершене реформування системи прокуратури, що призвело до існування фактично двох паралельних структур. ОГП не надає точних даних щодо кількості позаштатних прокурорів, але наголошується, що держава продовжує витрачати бюджетні кошти на їх утримання, хоча вони не мають змоги виконувати свої функції.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦