Сьогодні російські війська завдали ракетного удару по навчальному закладу в Полтаві, внаслідок чого загинула 41 особа, а ще 180 людей отримали поранення. Рятувальники продовжують шукати тих, хто може залишатися під завалами.

Про трагедію повідомили президент Володимир Зеленський та Міністерство оборони України. Ворог застосував дві балістичні ракети, які влучили в будівлю Інституту зв’язку та розташовану поруч лікарню.

Ракетний удар по Полтаві: що відомо

За словами Зеленського, було частково зруйновано будівлю інституту, люди опинилися під завалами. Хоч і багатьох вдалося врятувати, кількість загиблих велика. Підтверджена 41 смерть, але розбір завалів триває.

Міністерство оборони додало, що проміжок часу між оголошенням повітряної тривоги та ударом був настільки коротким, що люди не встигли повністю евакуюватися до бомбосховища. Завдяки оперативній роботі рятувальників вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 дістали з-під завалів.

Наразі рятувальні роботи тривають. Своєю чергою Зеленський доручив провести ретельне розслідування цього чергового воєнного злочину Росії.

Після удару російських «Іскандерів» по Інституту зв’язку у місті просять здавати кров для потерпілих.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦