В Україні гостро постав дефіцит учителів

В Україні спостерігається значний дефіцит учителів, особливо в галузях інформатики, математики та англійської мови. Як повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий в інтерв’ю для BBC, ця проблема є актуальною по всій країні та вимагає негайного вирішення.

Зарплати впливають на кадровий голод

Посадовець зазначив, що наразі немає можливості підвищити заробітні плати вчителям, однак Міністерство працює над тим, щоб зробити систему нарахування виплат більш зрозумілою та прозорою. Лісовий підкреслив, що розв’язання питання дефіциту педагогів є одним із пріоритетних завдань.

English. Young teacher near chalkboard in school classroom

Брак кадрів в освіті

“Наразі в Україні бракує вчителів інформатики, математики та англійської мови. Це найгостріші проблеми, з якими ми стикаємося”, – заявив міністр.

Раніше: Росія випустила ракети по навчальному закладу в Полтаві: понад 40 загиблих

Раніше на проблему нестачі вчителів інформатики звертала увагу кандидатка фізико-математичних наук Тетяна Захарченко. Вона зазначила, що абітурієнти, які вступають до провідних педагогічних університетів, отримують не надто високі бали на Національному мультипредметному тесті. Лише близько 20% з них залишаються в професії після завершення навчання, що також впливає на загальний рівень підготовки майбутніх вчителів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦