Космічне тіло пролетить на астрономічно близькій відстані до нашої планети

Вчені попереджають про наближення до Землі величезного астероїда, розміром приблизно з два футбольних поля. Цей космічний об’єкт, який отримав назву 2024 ON, пролетить повз нашу планету на відстані близько одного мільйона кілометрів, що є відносно невеликою відстанню в космічних масштабах.

За прогнозами астрономів, найближче до Землі астероїд підлетить 15 вересня. Саме в цей день жителі Північної півкулі зможуть спостерігати за цим рідкісним астрономічним явищем. За допомогою спеціального проєкту “Віртуальний телескоп” кожен охочий зможе спостерігати за рухом астероїда в режимі онлайн.

Читайте також: Найкращий знімок НЛО оприлюднили через 50 років

Попри свої величезні розміри, астероїд 2024 ON не становить прямої загрози для Землі. Вчені запевняють, що він пролетить на безпечній відстані та не зіткнеться з нашою планетою. Однак, подібні зближення з великими астероїдами відбуваються досить рідко – приблизно раз на десять років.

Астероїди є залишками утворення Сонячної системи й постійно перетинають орбіту Землі. Хоча більшість з них є занадто малими, щоб завдати значної шкоди, існує ймовірність зіткнення з більшими об’єктами. Саме тому вчені в усьому світі постійно відстежують рух астероїдів і розробляють методи захисту Землі від можливих загроз.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦