Українців закликали подбати про альтернативні методи опалення 

Незалежна експертка з ядерної енергетики та ядерної безпеки Ольга Кошарна попереджає про можливі тривалі відключення електроенергії взимку. За її словами, українцям варто бути готовими до найгірших сценаріїв, зокрема, до тривалих перебоїв з електропостачанням.

“Важко точно прогнозувати ситуацію, але варто бути готовими до того, що світло може бути відсутнім протягом чотирьох годин на добу”, – зазначила Кошарна в інтерв’ю Главреду.

Раніше: Скільки у Києві можуть тривати жорсткі обмеження електроенергії

Експертка наголошує, що останні ракетні атаки на енергетичну інфраструктуру України були потужними, і не виключено, що ворог здійснить нові обстріли.

Кошарна рекомендує українцям заздалегідь подбати про альтернативні джерела енергії та способи зберігання продуктів. Зокрема, вона радить придбати портативні зарядні пристрої та акумулятори, які допоможуть забезпечити електроенергією необхідні прилади у випадку відключення світла.

“Також варто подумати про те, як зберегти продукти в умовах тривалих перебоїв з електропостачанням”, – додала експертка. Вона зазначила, що взимку це завдання буде дещо простішим, ніж влітку, оскільки низькі температури сприяють збереженню продуктів.

Попередження Кошарної підкреслює важливість підготовки до можливих складних умов взимку. Українцям рекомендується запастися необхідними речами, скласти план дій на випадок відключення електроенергії та слідкувати за офіційною інформацією від влади.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦