Іво Бобул “перевернув” Шуфутинського 

З початком осені в Україні знову пожвавився тренд навколо пісні “3 сентября” російського шансоньє Михайла Шуфутинського.

Ще кілька років тому ця композиція стала мемом, однак у 2022 році українці замінили її на “Осінь” Іво Бобула в рамках відмови від російської культури. Проте цьогоріч відродження цього тренду може не відбутися через скандал навколо самого Бобула.

Також читайте: Могилевська розчулила відео з доньками з київського вокзалу

Шуфутинського змінив Бобул

Композиція “3 сентября” колись зазнала провалу, однак з розвитком інтернет-мемів пісня здобула неочікувану популярність на пострадянському просторі. Її жартівливо асоціювали з початком осені, а ремікси та фотожаби зробили її частиною масової культури. Проте в Україні з 2022 року цю пісню намагаються витіснити, зокрема через політичний контекст.

Український портал “Музвар” у 2022 році започаткував ініціативу замінити пісню Шуфутинського на мелодійну композицію Іво Бобула “Осінь”. Це стало частиною кампанії з українізації музичного простору, що отримала схвальну реакцію серед українців, які швидко прийняли цю ідею та полюбили “Осінь” по-новому.

Проте цьогоріч виникли сумніви щодо повторення тренду. На початку 2023 року Іво Бобул опинився у центрі гучного сексистського скандалу через свої заяви про сучасних жінок.  

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦