Це комплексне завдання, яке під силу ЗСУ

Володимир Зеленський заявив, що для наближення миру і зупинення російської агресії необхідні дозволи від міжнародних партнерів на використання далекобійної зброї для ударів по території Росії.  

Зеленський нагадав, що Росія знову завдала удару по Харкову, внаслідок чого постраждали близько п’ятдесяти мирних жителів. Він підкреслив, що кожен російський напад на українські міста лише підтверджує правильність тактики Сил оборони України, яка полягає у переміщенні війни на територію агресора.

Раніше: Курська операція спростувала теорію про переваги ядерної зброї — WSJ

Зеленський

Президент також наголосив, що удари по військових об’єктах Росії та її критичній інфраструктурі повинні стати частиною стратегії, щоб терористична держава відчула наслідки своїх дій. Він зазначив, що наразі цю роботу виконують українські дрони та ракети, але для повного завершення війни потрібні більш потужні засоби.

Зеленський підкреслив, що для перемоги необхідно отримати дозволи на використання далекобійної зброї від ключових міжнародних лідерів, включаючи президента США Джо Байдена, прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, президента Франції Еммануеля Макрона та канцлера Німеччини Олафа Шольца. Він також зазначив, що кожен російський удар повинен отримувати відповідь у вигляді зброї, санкцій та правосуддя.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦