Інвестори зважували очікування щодо збільшення пропозиції ОПЕК+

Ціни на нафту знизилися через очікування збільшення пропозиції ОПЕК та обмежені надії на значне зниження процентної ставки в США. Після публікації даних, що вказують на високі споживчі витрати в США, інвестори переглянули свої прогнози щодо подальших економічних стимулів. Це стало причиною падіння ф’ючерсів на нафту, пише Reuters.

Ф’ючерси на нафту Brent з постачанням у жовтні знизилися на 1,43% і завершили тиждень зниженням на 0,3%. Водночас американські ф’ючерси на нафту West Texas Intermediate впали на 3,11%, знизившись на 1,7% за тиждень і на 3,6% за серпень.

Oil and gas industry. Silhouette oil pumps on a sunset sky background. Toned.

ОПЕК готується до підвищення видобутку нафти з жовтня, намагаючись компенсувати збитки, спричинені перебоями в Лівії, та відповісти на слабкий попит. Попри це, аналітики відзначають негативний вплив цих рішень на ринок. Як зазначив Філ Флінн із Price Futures Group, очікування скорочення видобутку вплинуло на ціни.

Читайте також: В Україні стрімко зріс попит на електрокари

Додатково, нові економічні дані з США свідчать про зростання споживчих витрат, що може призвести до меншого зниження процентних ставок, ніж очікувалося. Це означає, що економіка США продовжує стабільно розвиватися, що впливає на очікування ринку щодо попиту на нафту.

Ситуація в Лівії також спричинила тимчасові збої у видобутку нафти, які можуть тривати кілька тижнів. Водночас ринок продовжує демонструвати негативні настрої, що тиснуть на зниження цін.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦