Внаслідок аварії в електроенергетичній системі Вірменську АЕС було відключено від системи

Внаслідок аварії в електроенергетичній системі Вірменську АЕС було відключено від системи. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства територіального управління та інфраструктури Вірменії.

Було відключено автоматику підстанції “Шаумян-2”, внаслідок чого було знеструмлено низку адміністративних районів Єревана, Ечміадзинського, Армавірського районів.

Також читайте: Нафта суттєво впала в ціні

Вірменська АЕС одна із основних джерел електроенергії країни. На станції працює єдиний блок (з реактором ВВЕР-440 першого покоління), паливо для нього постачає “ТВЕЛ”.

Причиною аварійної зупинки Вірменської АЕС став удар блискавки, заявили згодом у міністерстві територіального управління та інфраструктури Вірменії.

“30 серпня о 21:55 Вірменську АЕС було відключено від енергосистеми в режимі аварійної зупинки. Причиною став удар блискавки, внаслідок чого системи безпеки станції перевели її в режим безпечної зупинки”, – повідомили у пресслужбі міністерства.

У релізі зазначається, що наразі співробітники станції зайняті її перезапуском.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦