Коридор коливань буде незначним

За оцінками фінансових аналітиків, курс долара США в Україні протягом осені 2024 року не зазнає суттєвих коливань. 

Як прогнозує експерт Олексій Козирєв, на міжбанківському ринку долар коливатиметься в межах 41,00-41,70 гривень, а на готівковому – від 40,90 до 42 гривень, пише УНІАН.

Така відносна стабільність курсу пов’язана з очікуваною політикою Національного банку України, який, за прогнозами експерта, продовжить поступову девальвацію гривні. Швидкість девальвації, за оцінками Козирєва, становитиме 5-15 копійок на долар на тиждень з періодичними незначними зміцненнями курсу.

Раніше: Уряд затвердив ціни на газ до наступного року

Щодо євро, то аналітик очікує, що його курс відносно долара США коливатиметься в межах 1,095-1,12 долара за євро. Враховуючи ці прогнози та очікувані коливання курсу долара, курс євро в Україні, за оцінками Козирєва, становитиме 44,89-46,70 гривень на міжбанку та 44,78-47,04 гривень на готівковому ринку.

Експерт застерігає, що скупка готівкового євро за курсом вище 46,40 гривень є досить ризикованою, оскільки існує ймовірність подальшого зниження курсу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦