Петр Павел підтримав удари ЗСУ по Росії та назвав їх законними

Президент Чехії Петр Павел виступив із заявою щодо легітимності дій Збройних сил України на території Росії. Він підкреслив, що удари по російських цілях є законними, а Україні слід дозволити використовувати для цього сучасне озброєння, зокрема винищувачі F-16, які вона отримала від європейських партнерів, таких як Данія та Нідерланди.

Раніше: В Італії оголосили, чи можна Україні бити їхньою зброєю по РФ

Як повідомляє чеське видання Novinky, Павел зробив цю заяву під час свого візиту до Парижа, де він був присутній на відкритті літніх Паралімпійських ігор. За його словами, Україна має право самостійно вирішувати, як використовувати зброю, що постачається їй для захисту від агресії Росії, зокрема згідно з положеннями статті 51 Статуту ООН.

Президент Чехії також наголосив, що операції українських сил на території Росії, зокрема в Курській області, є повністю законними. Він зауважив, що війна могла б бути припинена в будь-який момент, якби Путін прийняв відповідне рішення.

“Україна змушена вражати російські цілі через агресивні дії Москви. Якби Росія не розпочала війну, ці удари не були б необхідними. Все залежить від президента Путіна – він може зупинити війну вже завтра,” – зазначив Павел.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦