ЗСУ не можуть використовувати італійську зброю для ударів по Росії

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні наголосив на чіткій позиції своєї країни щодо переданої Україні військової допомоги. За його словами, все надане озброєння призначене виключно для оборонних цілей і не може використовуватися для здійснення ударів по території Росії.

Раніше: Українці розповіли, чи хочуть об’єднатися з Росією

“Ми неодноразово підкреслювали, що Італія не є учасником війни в Україні і не воює з Росією”, – заявив Таяні. Міністр зазначив, що передана Україні зброя, зокрема, новітня зенітна ракетна система SAMP-T, призначена для захисту українського неба.

“Ми надаємо Україні виключно оборонну зброю. Це наша принципова позиція”, – підкреслив глава італійського МЗС. Така заява пролунала на тлі дискусії щодо можливості використання західної зброї для ударів по території Росії.

Варто зазначити, що позиція Італії відрізняється від поглядів деяких інших західних лідерів. Зокрема, президент Чехії Петр Павел раніше заявляв про законність ураження цілей на території Росії і виступав за передачу Україні винищувачів F-16.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦