Ситуація на фронті залишається напруженою

За даними Інституту вивчення війни, російські окупанти розгорнули масштабний наступ на Покровськ, зосередивши свої зусилля на двох напрямках.

Перший напрямок наступу пролягає вздовж лінії Новогродівка-Гродівка на схід від Покровська. Російські війська намагаються захопити Мирноград, щоб оточити українські позиції та створити плацдарм для подальшого просування до Покровська.

Другий напрямок наступу проходить вздовж лінії Селидове-Українськ-Гірник на південний схід від міста. Окупанти намагаються розширити тут своє угруповання та усунути загрозу контратак ЗСУ.

Раніше: Сирський зробив заяву щодо переговорів з Росією

За словами Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, найзапекліші бої точаться на східних околицях Гродівки, на південний захід від Гродівки біля Красного Яру та в районі Селидового.

Інститут вивчення війни підтверджує активність російських військ у цих районах та відзначає, що окупантам вдалося досягти деяких успіхів, зокрема, оточити українські позиції на південний схід від Покровська.

Аналітики вважають, що російське командування розраховує на повторення цього сценарію і намагається оточити українські сили між Мирноградом і Гродівкою. Однак, експерти висловлюють сумніви щодо здатності окупантів швидко просуватися через населені пункти, такі як Мирноград. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦