Під час авіакатастрофи загинув пілот Олексій Месь з позивним Moonfish

Ймовірність того, що винищувач F-16, який зазнав катастрофи 26 серпня, був збитий українською системою протиповітряної оборони Patriot, є низькою. Про це заявив військовий оглядач Денис Попович, коментуючи слова депутатки Мар’яни Безуглої.

Раніше: ЗСУ збили російський Су-25 на Донбасі (відео)

Попович зазначив, що для збиття винищувача зенітно-ракетним комплексом потрібен точний супровід цілі. Система ППО, зокрема Patriot, спочатку має виявити повітряну загрозу, взяти її на супровід і лише тоді запустити ракету. Ця послідовність необхідна для будь-якого зенітно-ракетного комплексу, тому випадкове збиття малоймовірне.

Оглядач також пояснив, що ракети Patriot оснащені активною головкою самонаведення, яка самостійно опромінює і наводиться на об’єкт. Помилкове наведення в такій системі практично виключено. Якщо винищувач F-16 був збитий внаслідок “дружнього вогню”, то це не випадковість, а цілеспрямована дія.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦