У “печерного чоловіка” виявили загадковий шрам у формі літери “Т” 

Співробітники ФБР нарешті встановили особу чоловіка, тіло якого було знайдено замороженим у печері в штаті Пенсильванія у 1977 році. Як повідомляє Daily Star, це був 27-річний Ніколас Пол Грабб з Форт-Вашингтона.

“Протягом майже півстоліття ця людина залишалася безіменною”, – зазначив коронер Джон Філдінг III. За його словами, ідентифікація стала можливою завдяки спільним зусиллям федеральних, державних та місцевих органів.

У січні 1977 року тіло Грабба виявили двоє туристів на Аппалачській стежці. Незвичайна зовнішність чоловіка – довге руде волосся, месіанська борода та шрам у формі літери “Т” на підборідді – породила численні чутки. Зовнішній вигляд та обставини знахідки тіла в печері призвели до порівнянь з Ісусом Христом.

Раніше: Померла найстаріша жінка у світі: скільки було років рекордсменці

Розслідування показало, що найімовірнішою причиною смерті було самогубство через передозування ліків. Однак остаточні висновки щодо причини смерті ще не зроблені.

Завдяки генетичному аналізу та порівнянню відбитків пальців вдалося встановити особу Грабба. Його рештки були ексгумовані 2019 року, але ідентифікувати його вдалося лише нещодавно.

“Цей випадок демонструє складність розслідування “холодних” справ та важливість повернення імен невпізнаним загиблим”, – підкреслили в офісі коронера.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦