Європейські королівські особи продовжують активно підтримувати Україну у її боротьбі за незалежність та свободу.

За час повномасштабного вторгнення багато з них публічно висловлювали свою солідарність, відвідували Україну та зустрічалися з постраждалими. Ось що вони кажуть про нашу країну.

Читайте також: Австралія випустила поштову марку на підтримку України

Король Чарльз III: Рішучість українців надихає

Король Чарльз ІІІ

Король Великої Британії Чарльз III, продовжуючи традиції своєї матері, королеви Єлизавети II, висловлює глибоку підтримку українському народові. У другу річницю повномасштабної війни він звернувся до українців, висловивши своє захоплення їхньою силою та рішучістю.

“Українці продовжують виявляти героїзм перед обличчям невимовної агресії”, – зазначив монарх, підкресливши свою особисту підтримку, яку він відчув на численних зустрічах з українцями.

Герцогиня Единбурзька Софі: Візит до Києва, Бучі та Ірпеня

Герцогиня Единбурзька Софі

Герцогиня Единбурзька Софі стала першою британською королівською особою, яка відвідала Україну під час війни. Вона приїхала до Києва, Бучі та Ірпеня, де зустрілася з постраждалими від війни та вшанувала пам’ять загиблих. Софі написала про свій візит колонку для The Sunday Times, зазначивши, що приїхала, щоб привернути увагу до проблем жертв сексуального насильства, пов’язаного з війною.

Шведські монархи: Молитва за мир в Україні

Шведські монархи

Шведський король Карл Густав і його сім’я неодноразово висловлювали підтримку Україні. Вони брали участь у спеціальній молитві за мир в Україні, яка відбулася в Королівській каплиці Стокгольмського королівського палацу. Під час візиту до Швеції перша леді Олена Зеленська зустрічалася з королевою Сільвією, обговорюючи питання прав дітей та становище українських дітей під час війни.

Король Віллем-Олександр і королева Максима: Солідарність з українцями

Король Нідерландів Віллем-Олександр та королева Максима постійно демонструють солідарність з Україною. Вони зустрічалися з українськими біженцями в Гаазі та інших містах, публічно підтримуючи українців у їхній боротьбі за свободу. Королева Максима також висловлює підтримку, обираючи для своїх виходів українські бренди, включаючи сукні-вишиванки.

Іспанські монархи Летиція та Філіп VI: Підтримка України через символіку

Іспанський король Філіп VI та королева Летиція неодноразово висловлювали свою підтримку Україні. Нещодавно король зустрівся з молодими українцями під час Кубка Іспанії з вітрильного спорту, а королева Летиція носила вишиванки від українських брендів, що стало символом її солідарності з Україною. Вона особливо відзначила білу вишиванку, створену українською майстринею, яка живе в Мадриді.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦