Україна може завдати удару по російських військових об’єктах у відповідь на масований обстріл, який днями здійснила РФ.

Таку думку висловив військовий експерт Валерій Рябих, директор з розвитку компанії Defense Express, під час етеру на телеканалі Еспресо.

Читайте також: Експерт заспокоїв щодо можливих наслідків атак на Київську ГЕС

За його словами, українська армія має можливість атакувати ті об’єкти, які Росія використовує для здійснення терористичних ударів по Україні. Особливу увагу він звернув на використання ракет-дронів, які були анонсовані 24 серпня. Їхнє основне призначення, як зазначив експерт, полягає у зменшенні військового потенціалу ворога і протидії тероризму.

Рябих підкреслив, що під прицілом можуть опинитися понад два десятки російських аеродромів, з яких злітають літальні апарати, що використовуються для атак на Україну. Він додав, що ці об’єкти добре відомі українській розвідці.

Крім того, експерт наголосив на важливості реакції західних партнерів на масовані ракетні обстріли України. Він зазначив, що Україна наразі робить усе можливе власними силами, але також потребує підтримки з боку міжнародної спільноти. Крім цього, одним із важливих кроків з боку Заходу було б надання дозволу на використання далекобійної зброї для припинення атак з боку Росії.

Також Рябих запропонував, щоб міжнародна спільнота допомогла захистити Україну від подальших атак, аналогічно до того, як це робилося у випадку з Ізраїлем, де союзники збивали ворожі ракети над територією країни. Він вважає, що такий підхід дозволить уникнути загроз не лише для України, але й для інших європейських країн, зокрема Польщі, яка вже стикалася з подібними інцидентами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦