Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що передача винищувачів МіГ-29 Україні можлива, але лише після того, як польські військово-повітряні сили отримають заміну на нові літаки. Цю заяву він зробив у відповідь на заклик президента України Володимира Зеленського.

За словами міністра, Польща вже замовила сучасні літаки F-35 у США, і лише після їхнього отримання старі МіГ-29 зможуть бути передані Україні. Наразі ці винищувачі залишаються важливими для захисту польського повітряного простору, тому рішення щодо їх передачі буде ухвалено лише після оновлення парку польської авіації.

Раніше: Федоров озвучив вартість української ракети-дрона Паляниця

Косіняк-Камиш підкреслив, що Польща вже значно допомогла Україні, проте пріоритетом залишається забезпечення власної безпеки. Усі рішення польський уряд ухвалює, враховуючи інтереси національної оборони.

Міністр також зазначив, що Україна потребує багатьох видів озброєння, але польські можливості повинні бути збережені для захисту держави, що є головною метою уряду.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦