Генштаб росії не прагне направити на допомогу солдатів у Курську область 

Як стверджує екскомандувач армією США у Європі Бен Ходжес, внутрішні розбіжності в російському військовому керівництві перешкоджають ефективній реакції на дії ЗСУ в Курській області.

За його словами, напружені відносини між Федеральною службою безпеки (ФСБ) та Генеральним штабом призвели до того, що Генштаб неохоче направляє додаткові сили для підтримки окупантів у цьому регіоні.

Читайте також: Байден затвердив секретну ядерну стратегію США – NYT

Ходжес зазначає, що складна структура командування та контролю в Росії, де відповідальність розподілена між різними силовими відомствами, унеможливлює швидку та ефективну координацію дій. Ця проблема особливо гостро відчувається на тлі загострення протистояння між ФСБ та Міністерством оборони, яке стало очевидним під час заколоту ПВК “Вагнер”.

Крім того, генерал Ходжес підкреслює, що логістичні проблеми також гальмують перекидання російських військ у Курську область. Значна відстань, яку необхідно подолати, та обмежені можливості транспортної інфраструктури ускладнюють оперативне переміщення великих військових контингентів.

“На мій погляд, – зазначає Ходжес, – мине щонайменше тиждень, перш ніж ми побачимо будь-які значні зміни в російських операціях на сході України”.

Таким чином, внутрішні розбіжності в російському військовому керівництві та логістичні труднощі надають ЗСУ додаткових переваг у проведенні наступальних операцій у Курській області.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦