Камала Гарріс і Дональд Трамп не можуть дійти згоди щодо умов проведення теледебатів, що ускладнює організацію цього важливого заходу. Проблема виникла через різні погляди команд кандидатів у президенти США на правила використання мікрофонів під час дискусії.

Як повідомляє видання Politico, у червні команда чинного президента США Джо Байдена досягла домовленості з командою Трампа про те, що під час дебатів мікрофон буде вмикатися лише тому, хто виступає в цей момент. Проте після того, як кандидатом від демократів стала Камала Гарріс, її команда наполягла на тому, щоб мікрофони обох учасників залишалися увімкненими протягом усієї трансляції.

Читайте також: Байден затвердив секретну ядерну стратегію США – NYT

Гарріс Трамп

Браян Феллон, старший радник з комунікацій кампанії Гарріс, заявив, що вони повідомили телеканали ABC та інші медіа про своє бажання бачити обидва мікрофони активними під час дебатів. У команді Гарріс вважають, що це дасть можливість краще контролювати дискусію і підвищить її прозорість.

Зі свого боку, команда Трампа наполягає на тому, що дебати повинні пройти за попередньо узгодженими правилами, визначеними ще з командою Байдена. Трамп висловив бажання, щоб формат дебатів залишився таким же, як і в червні, хоча він зазначив, що його особисто не турбує, якщо правила зміняться.

Ця ситуація створює невизначеність щодо проведення дебатів, запланованих на 10 вересня. Обидві сторони продовжують вести переговори, намагаючись знайти компроміс, який задовольнить усіх учасників.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦