Це не продовження старого радянського проєкту

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров оприлюднив вартість розробки української далекобійної ракети-дрона “Паляниця”. За його словами, вартість цієї зброї складає менше як мільйон доларів.

Раніше: Україна може відповісти РФ на масований обстріл: експерт назвав способи

Федоров переконаний, що поява “Паляниці” може суттєво змінити хід війни. “Я думаю, що це змінить правила гри, тому що ми зможемо завдати удару там, де Росія сьогодні не очікує”, – зазначив міністр.

За словами Федорова, для зниження вартості виробництва ракети-дрона українські військові все активніше залучають приватний сектор. “Цього року приватні компанії стали основними постачальниками дронів для українського війська. Неможливо виробити достатню кількість систем протиповітряної оборони, щоб захистити таку велику територію. Для нас це відкриває можливість діяти глибоко в тилу ворога”, – підкреслив він.

Розробка “Паляниці” тривала близько 18 місяців. За словами одного з розробників, ця зброя є повністю оригінальною розробкою українських інженерів. “Це не продовження старого радянського проєкту”, – наголосив він.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦