У Білому домі прокоментували останній масований ракетний обстріл України, здійснений Росією, назвавши його типовою стратегією Путіна.

Радник президента США з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати зосереджені на зміцненні української протиповітряної оборони. Про це повідомляє “Голос Америки”.

Читайте також: Байден затвердив секретну ядерну стратегію США – NYT

Він підкреслив, що США рішуче засуджують ці атаки, зазначивши, що Росія цілеспрямовано б’є по енергетичній інфраструктурі, знаючи про наближення холодів і підвищену потребу українців у теплі та електроенергії.

Джон Кірбі

Кірбі також високо оцінив роботу української системи ППО, яка під час останньої атаки змогла збити більшість цілей, і наголосив на важливості забезпечення України надійними засобами захисту від подібних атак.

Він додав, що Сполучені Штати разом із союзниками та партнерами продовжуватимуть надавати Україні необхідні системи протиповітряної оборони та перехоплювачі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦