Українські атаки безпілотниками можуть змусити Росію перемістити свої літаки та системи протиповітряної оборони далі від фронту.

Про це йдеться у статті The Wall Street Journal (WSJ).

Читайте також: Експерт дав невтішний прогноз для Кремля

Як зазначає старший науковий співробітник Королівського Інституту Об’єднаних збройних Сил у Лондоні Джастін Бронк, хоча удари українських безпілотників завдають збитків російським військовим об’єктам, поки що їхній вплив не є стратегічно вирішальним. Однак Бронк вважає, що навіть поточний рівень шкоди, завданої авіабазам Росії, може перерости в серйозну проблему для її військово-повітряних сил в довгостроковій перспективі.

Українські дрони

Зокрема, науковець наголошує на тому, що українські безпілотники можуть спонукати Росію передислокувати частину своїх винищувачів і штурмовиків на бази, розташовані далі від України. Це вже призвело до зменшення частоти використання планерних бомб, оскільки російські літаки змушені здійснювати довші перельоти між базами і фронтовими позиціями.

Збільшення кількості і дальності атак українських безпілотників також створює додаткові проблеми для Росії. Натомість старший науковий співробітник з питань військової авіації та космосу Міжнародного інституту стратегічних досліджень у Лондоні Дуглас Баррі зазначає, що, хоча безпілотники не можуть повністю замінити ракети дальнього радіусу дії, які Київ прагне отримати, їхня ефективність змушує Росію переглядати розміщення своїх літаків і засобів ППО.

Баррі додає, що безпілотники мають значний психологічний ефект навіть у випадку їхнього збиття, створюючи додатковий тиск на російське військове командування і змушуючи його адаптуватися до нових умов на полі бою.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦