Товстянка залишається популярним елементом декору багатьох помешкань

Грошове дерево, або товстянка, відома рослина, яку багато хто вирощує вдома, однак не всі бачили, як вона квітне. Виявляється, щоб домогтися цвітінню, необхідно створити для рослини певні умови та правильно її доглядати. Досвідчені квітникарі поділилися секретами, які допоможуть грошовому дереву розквітнути раніше, ніж зазвичай.

Рослину називають грошовим деревом через популярне повір’я, що вона здатна приносити матеріальний добробут. Хоча наукових доказів цьому немає, товстянка залишається популярною не тільки завдяки своїй символіці, а й завдяки невибагливості у догляді. Її мініатюрна форма та насичений зелений колір роблять її прикрасою для будь-якого інтер’єру.

Читайте також: Чому кава виходить несмачною: як правильно заварювати

Щоб грошове дерево зацвіло, необхідно створити йому комфортні умови. Рослина любить світло, але не прямі сонячні промені, тому найкраще її ставити на світле місце без спеки. Оптимальна температура для товстянки – близько 20 градусів. Для стимуляції росту квітникарі рекомендують обприскувати рослину розчином янтарної кислоти, яку легко приготувати, розчинивши дві таблетки у літрі теплої води.

Додатково для активного цвітіння радять використовувати калійно-фосфатні добрива. Їх варто розвести у літрі води й поливати товстянку. Такий догляд допоможе рослині зацвісти набагато раніше, ніж це зазвичай відбувається.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦