Ціни зросли одразу на 42% 

Українські споживачі помітили стрімке зростання цін на свіжу лохину. За даними експертів, середньоринкова вартість цієї ягоди вже перевищила 135 гривень за кілограм, що на 42% більше порівняно з попереднім тижнем.

Також читайте: В Україні стрімко дешевшає стратегічний продукт

Головними причинами такого подорожчання є завершення основного сезону збору врожаю та обмеження пропозиції на ринку. Зазвичай, у кінці сезону ціни на сезонні продукти традиційно зростають через зменшення обсягів виробництва.

“Стрибок цін може свідчити про початок завершення сезону”, – зазначила керівниця відділу маркетингу гуртового ринку “Шувар” Тетяна Попович. Вона також додала, що нові постачання з інших регіонів можуть тимчасово стабілізувати ситуацію, однак стійкого зниження цін очікувати не варто до наступного сезону.

Ціни на лохину у великих мережах супермаркетів ще вищі і сягають в середньому 212,66 гривні за кілограм. Експерти прогнозують подальше зростання цін на цю ягоду до кінця сезону.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦