Столиця може пережити тиждень жорстких обмежень світла 

Після чергової масованої атаки росіян на енергетичну інфраструктуру України, Київ може опинитися під жорсткими обмеженнями електропостачання протягом наступного тижня. Про це заявив колишній міністр енергетики Іван Плачков в інтерв’ю для Kyiv24.

За його словами, масштаб пошкоджень енергосистеми внаслідок атаки 26 серпня був одним з найбільших за весь час війни. Російські окупанти цілеспрямовано атакували розподільчі системи, системи видачі електроенергії та навіть атомні електростанції. Це свідчить про те, що метою ворога було повне знеструмлення України.

Раніше: В Укренерго зробили нову заяву щодо відключень світла в Україні

“Тривалість обмежень електропостачання в Києві безпосередньо залежатиме від кількості подальших обстрілів та погодних умов”, – зазначив Плачков. Енергетики докладають максимум зусиль для відновлення пошкодженої інфраструктури, зокрема на Київській ГЕС, яка зазнала значних ушкоджень.

Однак, за словами експерта, повне відновлення енергосистеми може зайняти тривалий час. Тому киянам варто бути готовими до тривалих відключень електроенергії та запастися необхідними ресурсами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦