Опубліковані тривожні результати дослідження

Згідно з новим соціологічним дослідженням, проведеним в рамках українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я», 16% українських школярів віком від 5 до 11 років не займаються жодним видом спорту і ведуть сидячий спосіб життя.

Ці дані свідчать про необхідність вживати термінових заходів для популяризації фізичної активності серед молоді, пише “Комерсант український”.

«Хоча більшість дітей розуміють важливість спорту для здоров’я і готові займатися фізичними вправами, значна частина школярів все ж таки ігнорує фізичну активність», – зазначає керівниця дослідницької групи агенції InfoSapience Світлана Виноходова.

Раніше: Небезпечний вірус атакує Київ: зафіксовані летальні випадки

Результати опитування також показали, що понад половина дітей регулярно займаються спортом або фізичними вправами. Однак, проблема сидячого способу життя серед молоді залишається актуальною.

«Ці дані корелюють з загальною тенденцією в суспільстві», – зазначає Світлана Виноходова. «Попри успіхи українських спортсменів на міжнародній арені, рівень фізичної активності серед населення залишається низьким».

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦