Власника Telegram затримали у паризькому аеропорту ввечері 24 серпня

Паризький суд продовжив утримання під вартою творця Telegram Павла Дурова ще на 48 годин, повідомляє AFP.

Тепер термін встановлений о 96 годині, після якого суддя має ухвалити рішення про долю затриманого. Або йому висунуть звинувачення, або випустять на волю.

Раніше: Експерт дав невтішний прогноз для Кремля

Теоретично в особливо важких випадках (торгівля наркотиками, тероризм) утримання під вартою може бути доведено до 120 чи 144 годин. Після цього навіть після ухвалення судом рішення про звільнення ще до 20 годин тримання у приміщенні кримінальної поліції можуть бути додані за необхідності доставлення затриманого до суду.

Павла Дурова, який має французьке громадянство, був затриманий у паризькому аеропорту ввечері 24 серпня. За даними французьких ЗМІ, слідство через відсутність у Telegram модерації вважає підприємця причетним до злочинів, пов’язаних із тероризмом, шахрайством та наркоторгівлею. Прокуратура Парижа пообіцяла прокоментувати ситуацію 26 серпня.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦