Сьогодні, у День Незалежності України, зусиллями Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, за дорученням Президента, з російського полону вдалося повернути 115 українців. Це вже 55-й обмін полоненими, організований українською владою.

Серед визволених – військовослужбовці, які потрапили в полон під час оборони України в перші місяці повномасштабного російського вторгнення у 2022 році. Зокрема, серед повернених додому – дев’ятеро незаконно засуджених оборонців, моряки, прикордонники та 82 захисники Маріуполя, з яких половина обороняла завод “Азовсталь”.

До України також повертаються шестеро нацгвардійців, які охороняли Чорнобильську атомну станцію, а також військовослужбовці, які захищали Київську, Донецьку, Херсонську та Луганську області. Серед звільнених є учасники важких боїв за Гостомель і “Чонгар” на Херсонщині.

Багато з визволених мають серйозні проблеми зі здоров’ям через поранення та неналежні умови утримання в полоні. Всі вони пройдуть медичний огляд, отримають необхідне лікування, психологічну допомогу та реінтегруються в суспільство.

Раніше: Пентагон обговорює з Україною стратегію наступу на Курщині та можливість використання ATACMS

Українська сторона висловлює вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за посередництво у процесі обміну. Координаційний штаб продовжує наполегливо працювати над визволенням усіх оборонців України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦