Докупити стаж можуть усі громадяни України, які досягли 16-річного віку

Багато українців стикаються з проблемою недостатнього страхового стажу для виходу на пенсію. Аби розв’язати це питання, держава надає можливість докупити необхідний період.

Як повідомляє Урядовий портал, докупити страховий стаж можуть всі громадяни України, які досягли 16 років. Це стосується як осіб, які проживають за кордоном, так і тих, хто перебуває в Україні, пише ТСН.

Вартість одного року стажу у 2024 році становить 21 480 гривень. Ця сума розраховується виходячи з мінімального страхового внеску за місяць. При цьому кожен має право самостійно визначати розмір та періодичність сплати внесків.

Також читайте: Чи підвищать вчителям зарплати: відповідь Міносвіти

Також варто зазначити, що в Україні тривають реформи пенсійної системи. Зокрема, розглядається можливість спрощення розрахунку пенсій, а саме: врахування лише кількості відпрацьованих років та розміру щомісячних страхових внесків. Крім того, регулярно проводяться індексації та перерахунки пенсій, що дозволяє підвищити їхній розмір.

Окремо слід відзначити, що у серпні передбачено додаткові виплати до пенсій. Це сприятиме покращенню матеріального становища пенсіонерів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦