Передислокація російських військ свідчить про динамічну ситуацію на фронті  

Інститут вивчення війни (ISW) зафіксував передислокацію російських військ з південного фронту, зокрема із Запорізької та Херсонської областей, на Курщину. Цей крок свідчить про зміну військової стратегії Росії та може вказувати на нові загрози для України.

За даними ISW, російські війська, зокрема частини 56-го повітряно-десантного полку, були передислоковані з району Роботиного та Вербового на заході Запорізької області. Цей полк відомий своєю участю у бойових діях на півдні України з літа 2023 року.

Аналітики вважають, що причиною передислокації може бути необхідність стабілізувати ситуацію на Курщині та покращити управління мобілізованими військовими. Також не виключається, що Росія готується до нових наступальних дій у цьому напрямку.

Раніше: Пентагон обговорює з Україною стратегію наступу на Курщині та можливість використання ATACMS

Зокрема, російські військові блогери повідомляли про переміщення військової техніки з Криму в бік Курської області. Також є дані про взаємодію російських підрозділів з колишніми найманцями ПВК “Вагнер” у цьому регіоні.

Попри передислокацію частини сил, ISW вважає, що основні зусилля Росії все ще зосереджені на сході України, зокрема на Покровському та Торецькому напрямках. Проте посилення російської присутності на Курщині може створити додаткові загрози для України і вимагати відповідних дій з боку українських сил оборони.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦