У віці 117 років померла Марія Браньяс Морера, яка мала статус найстарішої людини у світі. Її смерть відбулася в Іспанії, і вона пішла з життя так, як завжди бажала — мирно, уві сні, без болю.

Родина Марії поділилася сумною звісткою в соціальній мережі X (колишній Twitter), зазначивши, що вона назавжди залишиться в їхніх серцях за свою доброту і мудрі поради. Марія провела останні двадцять років свого життя в будинку для літніх людей у місті Олот.

Читайте також: Як працюють феромони: розповідає біолог-еволюціоніст

Незадовго до своєї смерті Марія залишила щемливе повідомлення, в якому поділилася своїми почуттями і передчуттям скорого відходу. Вона писала, що відчуває слабкість і знає, що її довга подорож підходить до завершення.

Марія також висловила бажання, щоб смерть застала її усміхненою, вільною і задоволеною, закликаючи рідних не плакати за нею і не страждати, адже вона буде щасливою там, куди вирушить, залишаючи їх у своїх спогадах.

Померла найстаріша жінка у світі

Марія Браньяс Морера була офіційно визнана найстарішою людиною у світі в січні 2023 року після смерті французької монахині Люсіль Рандон, яка прожила 118 років. Після смерті Марії, новою найстарішою живою людиною у світі стала 116-річна японка Томіко Ітоока, яка народилася 23 травня 1908 року.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦